Vampire Knight Rpg Sitesi

KapıGaleriAnasayfaSSSKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 

Yüzüklerin Efendisi

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Luna Orihara
Psikiyatrist | Mürdüm Krallığı Ana Kraliçesi

MesajKonu: Yüzüklerin Efendisi   Ptsi 16 Ağus. 2010, 17:35

1996'da Yüzüklerin Efendisi'ni yayımlamaya başladığımızda şöyle demiştik: "Dünya ikiye bölünmüştür, denir Tolkien'ın yapıtı söz konusu olduğunda: Yüzüklerin Efendisi'ni okumuş olanlar ve okuyacak olanlar. Artık Türkiyeli okur da okumuş olanlar tarafına geçebilecek!" Gerçekten de Türkçe basım, kitaba ilginin evrenselliğini kanıtladı.
Yüzüklerin Efendisi son yüzyılın en çok okunan yüz kitabı arasında en başta geliyor; bilimkurgu, fantezi, polisiye, best-seller ya da ana akım demeden, tüm edebiyat türleri arasında tartışmasız bir önderliğe sahip. Bir açıdan bakarsanız bir fantezi romanı, başka bir açıdan baktığınızda, insanlık durumu, sorumluluk, iktidar ve savaş üzerine bir roman. Bir yolculuk, bir büyüme öyküsü; fedakârlık ve dostluk üzerine, hırs ve ihanet üzerine bir roman...

YÜZÜKLERİN EFENDİSİ
Üç Yüzük göğün altında yaşayan Elf Kralları'na
Yedisi taştan saraylarında Cüce Hükümdarlar'a,
Dokuz Yüzük Ölümlü İnsanlar'a, ölecekler ne yazık
Bir Yüzük gölgeler içindeki Mordor Diyarı'nda
Kara tahtında oturan Karanlıklar Efendisi'ne
Hepsine hükmedecek Bir Yüzük, hepsini o bulacak
Hepsini bir araya getirip karanlıkta birbirine bağlayacak
Gölgeler içindeki Mordor Diyarı'nda

Frodo, Pippin, Merry ve Sam, Gandalf ve Aragorn, hepsine hükmedecek Tek Yüzük'le gölgeler içindeki Mordor'a doğru yola çıkarlar.Peşlerinde ise Karanlıklar Efendisi Sauron'un Kara Süvarileri ve öykünün sonuna kadar bizden ayrılmayacak olan Gollum...

Yüzük Kardeşliği dağılıyor bu ciltte. Frodo ve Sam Yüzük'le birlikte Mordor'un kapılarından geçmeye çalışırken yeni bir yol arkadaşı ediniyorlar. Orklara esir düşen Merry ve Pippin, Orta Dünya'nın en eski ırkıyla tanışıyorlar. Aragorn, Gimli ve Legolas ise, Orta Dünya'nın kaderini çizecek büyük savaşların ilkine katılıyorlar...

Keşke bitmese, ama bitiyor. Bu ciltte Karanlıklar Efendisi ile Yüzük Kardeşliği, iki cephede karşı karşıya geliyorlar. Frodo ve Sam ellerinde hepsine hükmedecek Tek Yüzük ile Mordor'un içine, karanlığın kalbine doğru bir yolculuk yaparken, diğerleri de karanlığa karşı son cephe olan Gondor'da umutsuz bir savunmaya girişiyorlar...

Hobbit, J. R. R. Tolkien'in bir kitabı. Orta Dünya üzerine yazılmış olan kitap Bilbo Baggins ve başından geçen maceraları konu almaktadır. Kitapta Bilbo Baggins'in hiç beklemediği bir anda evine gelen 13 cüce ile değişen hayatı, Orta Dünya'nın kaderini değiştirecek olan Tek Yüzük'ün bulunuşu, ulu ejder Smaug'un öldürülüşü ve kadim cüce kenti Erebor'un kurtuluşu anlatılmaktadır.

~~
Ben genelde okuduğum kitapların yazarlarını severim. Ama Tolkien ölene kadar saygı duyduğum tek yazar olarak kalacak. Tolkien ve Yüzüklerin Efendisi için pek de fazla bir şey söylemeye gerek yok bence. Kısaca yukarıda da dediği için düşünebilen her insan er geç bu seriyi okur. Ayrıca Tolkien'ın ağır bir dil kullandığını sölüyorlar. Ben 12 yaşındayken okumuştum. Demek ki ağır değilmiş. Kitap okurken sıkılanların söylediği bir şey bence^^

Bir de ikinci kitap bir poster veriyor ki... Babama tavana astırdım gece uykuya dalmadan önce onu izliyorum. Orta dünya haritası falan var çevresinde de birkaç resim. Alttada kehanet var. Ben bu seriye hastayım. :D

En son Luna Y. Undómiel tarafından Salı 17 Ağus. 2010, 13:48 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Alice Baskerville
Vampir
Vampir

MesajKonu: Geri: Yüzüklerin Efendisi   Ptsi 16 Ağus. 2010, 17:43

Kitaplarını okumadım ama filmlerini belki de bin kez izlemişimdir
Luna Orihara

MesajKonu: Geri: Yüzüklerin Efendisi   Ptsi 16 Ağus. 2010, 17:44

Önemli olan kitaplarıdır, film de o zevki yakalayamazsın fikrimce^^ Ama Aragorn'u oynayan adama aşıktım bir ara. XD
Alice Baskerville
Vampir
Vampir

MesajKonu: Geri: Yüzüklerin Efendisi   Ptsi 16 Ağus. 2010, 17:46

Senin tavsiyene uyuyorum kitapları okumaya başlıcam
Luna Orihara

MesajKonu: Geri: Yüzüklerin Efendisi   Ptsi 16 Ağus. 2010, 17:51

Sıkılmadan okumalısın yalnız, 200 sayfadan sonra sarmaya başlıyor^^ Kitap okumayı seven birisiysen sorun olacağını zannetmiyorum.
Alice Baskerville
Vampir
Vampir

MesajKonu: Geri: Yüzüklerin Efendisi   Ptsi 16 Ağus. 2010, 17:53

Evet çok severim.
Loriellé Alice Ilwadov
Rütbe edin. Yoksa sonsuza dek Uzaylı olarak kalırsın.

MesajKonu: Geri: Yüzüklerin Efendisi   Salı 17 Ağus. 2010, 13:14

Ya bu işte bu işte ya! Kitap diye bunlara derim ben! Hayatımın kitabı daha ne diyeyim? Harry Potter bana göre bunun yanında hiç kalıyor. İskandinav mitolojisinin kullanılması ayriyetten yakınlaştırmıştı beni seneler önce bu kitaba... Muhteşem bir kitap. Filmi de güzeldi ama kitap ayrı yani... Mutlaka okunmalı. Ben de Aragorn ve Legolas'ı severdim xDDD Paylaşım için teşekkürler Luna Hanım ^^ Anılarım depreşti şimdi :D
Luna Orihara

MesajKonu: Geri: Yüzüklerin Efendisi   Salı 17 Ağus. 2010, 13:26

Bir hayran bulmanın daha mutluluğunu yaşamaktayım^^ Legolas'ı kitapta sevmeme rağmen filmde ondan nefret ettim. OB iğrenç biri, öyle erkekleri sevmiyorum. Elflerin hepsine bayılıyorum ama en çok Galadriel'i seviyorum. Oyuncu seçimi genel olarak iyiydi filmde. Harry Potter ne ola ki?
Loriellé Alice Ilwadov

MesajKonu: Geri: Yüzüklerin Efendisi   Salı 17 Ağus. 2010, 13:31

Dimi ya, Harry Potter ne yanında xD Legolas'ı Orlando Bloom oynuyordu. Adama karşı bir sempatim var zaten :D Galadriel ayrı bir güzellik :D Arwen de öyle *-* Benim tüm karakterler dışında ayrı bir yere koyduğum Gandalf var bi de :D :) Filminde karakterler güzel oturtulmuş...
Luna Orihara

MesajKonu: Geri: Yüzüklerin Efendisi   Salı 17 Ağus. 2010, 13:36

OB'u hayatımın sonuna kadar sevmeyeceğim. :D Ben başta Liv Tyler'ı beğenmedim, kafamdaki Arwen'e hiç uymuyordu. Sonra saf bir güzelliği olduğunu fark ettim ve sevmeye başladım. Gandalf, Aragorn, Galadriel ve Bilbo tamamen uyum sağladılar rollerine bana göre. Ha bir de Gimli^^ Seviyorum ben onu ya, bana göre Aragorn'dan sonra en yakışlıksı^^ Ve son olarak Elijah mıydı neydi hiç olmamış Frodo rolüne. u_u
Loriellé Alice Ilwadov

MesajKonu: Geri: Yüzüklerin Efendisi   Salı 17 Ağus. 2010, 13:43

Ya ben Frodo rolünde ilk onu gördüğümde tam ısınmamıştım da sonra ondan başka birinin bu role uygun olmadığını düşündüm valla :D Herşey güzeldi :) Bir de Hobbit romanı var, onun da tanıtımını eklemek lazım. O da harikaydı *-*
Luna Orihara

MesajKonu: Geri: Yüzüklerin Efendisi   Salı 17 Ağus. 2010, 13:44

Evet o da var. Ekliyorum^^

Yüzüklerin Efendisi

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Similar topics

-
» yüzüklerin efendisi-charge of rohirrim
» Yüzüklerin Efendisi'nin Kahramanları