Vampire Knight Rpg Sitesi

KapıGaleriAnasayfaSSSKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 

Twilight (Alacakaranlık serisi)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
Sayfaya git : 1, 2, 3  Sonraki
YazarMesaj
Sorcha Kuran
Rütbe edin. Yoksa sonsuza dek Uzaylı olarak kalırsın.

MesajKonu: Twilight (Alacakaranlık serisi)   Cuma 16 Tem. 2010, 20:49

Twilight
Üç şeyden emindim. Birincisi Edward bir vampirdi. İkincisi, ne kadar baskın olduğunu bilemesem de onun bu vampir yani kanıma susamıştı. Üçüncüsü ise, koşulsuz ve geri dönülemez bir şekilde ona aşık olmuştum.
Isabella Swan Washington'ın, yağmurun hiç dinmedigi küçük kasabası Forks'a taşınır. Bu şimdiye kadar aldığı en sıkıcı karar gibi görünmektedir. Fakat gizemli ve çekici Edward'la tanışması hayatını heyecanlı ve tüyler ürpertici bir hale sokar. Edward şimdiye kadar, içinde yaşadığı küçük toplulukta vampir kimliğini saklayabilmiştir. Ancak artık kimse güvende değildir, özellikle Edward'ın en çok değer verdiği insan olan Isabella… İki sevgili kendilerini tutku ve tehlike arasında dengede duran bir bıçağın en keskin noktasında bulur.

Alacakaranlık içgüdülerimize meydan okumakla tutkularımızı tatmin etme boyun isteği arasındaki çatışmayı sorgulayan etkileyici bir kitap.

New Moon

“Vur,” diye mırıldandım, kağıtlar parmağımı kestiğinde; zararı görebilmek için elimi geri çektim. Birkaç damla kan, küçük kesikten dışarı doğru sızıyordu.
Ondan sonra çok ani olmuştu.
Edward kendini bana doğru atmıştı, beni masaya geri fırlattı…
Piyanonun yanına doğru yuvarlandım, düşmemi durdurmak için içgüdüsel olarak kollarımı öne attım, camın keskin parçalarına. Dirseklerinden ve bileğinden gelen acının ne kadar yakıcı olduğunu hissettim.
Kafam karışmış bir şekilde, kolumdan aşağıya doğru hızla akan parlak kırmızı kanı – aniden dönüp bakan altı tane kana susamış vampirle beraber – telaşla izledim.

Bella Swan için, hayatın kendisinden önemli olan tek bir şey vardı; Edward Cullen. Ama bir vampire aşık olmak, Bella’nın hayal ettiğinden bile daha tehlikeliydi. Edward, Bella’yı şimdiye kadar zaten, kötü bir vampire yakalanmaktan ve yem olmaktan kurtarmıştı, ama şimdi, onlar bu ilişkiye cüret etmişlerdi, şimdi fark ediyorlardı ki, onların sorunları daha yeni başlıyor olabilirdi…

Eclipse

"Edward'ın hoş sesi arkamdaydı.Ben onun yavaşça veranda basamaklarından ortaya çıktığını görmek için döndüğümde onun saçları koşmaktan uçuşmuştu.O ilk kez beni kolları arasına aldı,kollarına hapsetti ve beni tekrar öptü.Bu öpüş beni korkuttu.Çok fazla gergindi,dudakları dudaklarıma değdiği zaman çok güçlüydü,o bizim birbirimizden ayrılmak için zamanın çok geç olduğundan korkmuş gibiydi.''
Seattle gizemli , öldürücü bir tel tarafından harap edildiğinden ve kötü niyetli bir vampir onu araştırmaya devam ettiği'nden dolayı Bella kendini tehlikeyle çevrili buldu.Hepsinin ortasında aşık olduğu Edward ve Jacob'un arkadaşlığı arasında seçim yapmakla yüzyüze kalmıştır ki bu karar vampir ve kurtadam arasındaki eskimeyen mücadeleyi tutuşturmak için olasıdır.Mezuniyeti hızla yaklaşırken Bella birden fazla karara sahiptir: HAYAT ya da ÖLÜM. Fakat hangisi ?

Breaking Dawn
Bella ve Edward evlenirler ama balayları bellanın hamile olduğunu farketmesiyle yarıda kesilir.Bellanın hamileliği hızlı ilerlemektedir ve bu da onu gücsüz yapmaktadır. Bella nın hayatını kurtarmak için Edward ın fetüsün çıkarılması gerektiği ile ilgili ısrarına rağmen Bella gittikçe daha da çok sevdiği bebeğini yerinde tutmaya kararlıdır. Sonra , Bella kızları Renesmee'yi dünyaya getirip ölmek üzereyken Edward ona zehrini enjekte edip vampire dönüstürür. İsmi Irına olan bir vampir Renesmee'yi görür ve onun 'ölümsüz cocuk' olması hakkındaki yanlısları ve vampir kurallarını ihlal eden yasamını görür onu Volturi'ye haber verir.Cullen'lar cocuğun ölümsüz cocuklardan olmadığını doğrulamak icin tanıklar toplarlar. Ve Volturi'yi Renesmee'nin
Vampirlere ve onların sırlarına karsı tehlike olusmayacağına dair onları ikna ederler ama huzurları kacmıstır.

Midnight Sun

Bir vampir.. Bir insana aşık oldu.. Yapmaması gereken şeyler yaptı..
Bu defa Twilight kitabındaki yani ilk kitap Alacakaranlık'taki herşey Edward'ın ağzından anlatılıyor...
Onun için hayat..
Sandığınızdan daha zordu...
(Kitabın ilk oniki bölümü yayınlanmıştır. Gerisi kelimenin tam anlamıyla muamma)

KAPAKLARIN ANLAMLARI
ALACAKARANLIK

Edward'ın Bella'yı sevmesi kesinlikle yasak çünkü ona çok fazla zarar verebilir hatta öldürebilir bile. Ama Edward, Bella'dan uzak duramıyor.. Elmayı tutan ellerin anlamı da Edward'ın ellerindeki aşkları.
YENİ AY

[b]Bu da Bella'yı simgeliyor. O çiçeğin normalde, mutluyken, çok güzel gözükmesi gerekiyor. Ama Edward Bella'dan ayrıldığında, Bella yaşamın hiçbir anlamının kalmadığını düşünüyor bu da onun mutlu bir çiçekten ölmek üzere olan bir çiçeğe dönüşmesine neden oluyor diyebiliriz.

TUTULMA

Bella'nın Edward'a olan bitmez aşkı ve Jacob'a olan aşkını/sevgisini simgeliyor. (Kırmızı aşk rengidir bilindiği gibi)
Bella'nın Edward ve Jacob arasında bir seçim yapması gerekiyor.. Ve tabiki Edward'ı seçiyor ama kurdelenin tam kopmamış olması da Jacob'la arkadaşlığını hala devam ettirmek istemesi anlamına geliyor

ŞAFAK VAKTİ

Bella vampire dönüşmeden önce kitaptaki en zayıf karakterdi. Bu da arka taraftaki kırmızı piyonla gösterilmiş.
Piyon - Aatrançtaki en zayıf taş
Kırmızı renk - Bella'nın kanını simgeliyor.
Ama Edward onu vampire dönüştürdükten sonra tüm Cullenlar arasında en güçlü kız haline geliyor ve bu da önde duran beyaz vezirle simgeleniyor.
Vezir - Satrançtaki en güçlü taş
Beyaz renk - Artık Bella'nın kanının olmaması
[/b]
GECE YARISI GÜNEŞİ

[b]Bilindiği üzere bu kitap Edward'ın gözünden. Edward hep kendisinin 'karanlıkta olduğunu' düşünüyordu, yani hayatı hiç daha iyiye gitmedi. Şöyle de diyebiliriz ki sürekli geceyarısı olan bir ortamda yaşadı. Ama Bella hayatına girdiğinde, her şeye rağmen dünyasında bir ışık olduğunu farketti. Çünkü, Edward'ın 2. kitapta Bella'yla konuşurken de belirttiği gibi, bella onun için bir tür güneş olmuştu.
[/b]
Misafir
Misafir

MesajKonu: Geri: Twilight (Alacakaranlık serisi)   Cuma 16 Tem. 2010, 21:10

Bu kitabın Türkçesi çıktı, ama Türkçe kapağını bulamadım. Adı Bree Tanner'ın Kısa İkinci hayatı... Kitap çok ince bir kitap ve Tutulma kitabından tabıdığımız yenidoğan Bree Tanner üzerine bir spin-off =)

Bu da hem mangaları hem de Alacakaranlık serisini sevenlerin ilgileneceği bir kitap. Alacakaranlık serisinin ilk kitabının çizgi roman hali... Ben henüz almamış olsam da fazlaca inceleme fırsatı buldum, bence bu kitaptaki Bella ve Edward benim hayalimdekine filmdeki oyunculardan çok daha yakın^^

Romandaki Bella ve Edward:

Paylaşım için teşekkürler Burcu =)
Sorcha Kuran

MesajKonu: Geri: Twilight (Alacakaranlık serisi)   Cuma 16 Tem. 2010, 22:02

Bende sana teşekkür ederm ben bunu hemen almalıyım
Loriellé Alice Ilwadov

MesajKonu: Geri: Twilight (Alacakaranlık serisi)   Cuma 16 Tem. 2010, 22:31

Çizgiromanın kapağını ne zaman görsem *-* Bella'yı daha çok seviyorum. Normalde nefret ediyorum da... Aynen, benim hayalimdekine daha yakın. Yani Bella... Edward için... aynı şeyi söyleyemem :D
Misafir
Misafir

MesajKonu: Geri: Twilight (Alacakaranlık serisi)   Cuma 16 Tem. 2010, 22:36

Robert Pattinson hayranı sayılmam... Buradaki resimde Edward çok iyi değil ama romanı elime alıp bayağı inceledim; bazı resimlere baktım. Ciddi ciddi anlamda Robert'tan daha iyi bence^^ Neyse ben linç edilmeden susayım... Bu arada rica ederim Burcu =)

Saphire Rue Luavrie

MesajKonu: Geri: Twilight (Alacakaranlık serisi)   C.tesi 17 Tem. 2010, 03:18

Tanıtımlar süpper olmuş tek kelimeyle :D Ben 2. kitabın kapak anlamını anlamamıştım iyi oldu *-*
Bree'nin Hyatını anlatan kitabın kapak anlamı da benden gelsin:
Kum saati Bree'nin sayılı günleri ve kısa bir zamanı olduğu simgeliyor *-* Hani kum saati ve sona gittikçe yaklaşıyor hesabı :D
Luna Orihara
Psikiyatrist | Mürdüm Krallığı Ana Kraliçesi

MesajKonu: Geri: Twilight (Alacakaranlık serisi)   Cuma 30 Tem. 2010, 22:26

Twilight serisi hakkında çok yoğun duygularım var. ... Bu sitede bu duygularımı ilk Alice'e açtım. ^^ Her şey geçen yıl Hazıran başlarında oldu. Alacakaranlık filmine 2. vizyona girdiğinde gidebilmiştim. Sonra tabi gerisi malum. :D Ben bu kitapları en az 10 kez dönüp dönüp okudum. Sonra başrol oyuncuları Robert ve Kristen'dan nefret ettiğimi anladım ve 180 derece bir dönüşle anti-twilightçı oldum. ... Ama lanet bir özelliğim vardır başladığım serileri yarım bırakamam. ... Tutulma dahil tüm filmlere sinema da gittim. MS ilk 12 bölümü nette okudum. Çizgi romanını aldım. Bree Tanner'ı da okudum. ... Yapacak bir şey yok ben böyleyim. ... Fakat eğer ben sıkılmam diyor ve vıcık aşklara bayılırım diyorsanız, daha iyi bir seri bulamazsınız. ...
Saphire Rue Luavrie

MesajKonu: Geri: Twilight (Alacakaranlık serisi)   Ptsi 02 Ağus. 2010, 05:15

Cıvık aşk serileri candır canandır ...
İnsanı boşyere stres yapmaya zorlar *-*
Alois G. Ameryliss

MesajKonu: Geri: Twilight (Alacakaranlık serisi)   Ptsi 02 Ağus. 2010, 05:36

Cıvık aşk serileri ölsün.

Şimdi, şöyle ki, burda doğru dürüs bi aşk bile yok. Neden aşık oldular? Bella edvırtı taş bulduğu için -zaten her paragrafta edvırtın o mükemmel yüzünü/bedenini/hedesini/hödösünü tanımlıyo karaktersiz kızımız- Edvırt da bellayı güzel kokulu bulduğu için. bu mudur? Hani kitabın bi cümlesinde bile 'edvırdı çok seviyorum çünkü beni en kötü anımda bile güldürüyo' tarzı bişi okumadım. Burda duygu yok, dolayısıyla aşk da yok sadece şehvet falan var ve aşk demem ben buna.

Bellanın da pek bi karakteri yok sanki? Mary sue nedir bilir misiniz bilmiyorum, kendileri fazla mükemmel ve doğru dürüst karakteri olmayan, genelde yaratıcının kendisini onun yerine koyduğu karakterlerdir. Zaten stephenie bacımızın kocasına dediği 'edvırt ya da ceykıp gelse kapıma, kaçar giderim onlarla' tarz bi lafından anlıyoruz ki self-insert olasılığı yüksek. Bellanın tek kusuru clumsy olması ve sadece o.

Ah ah ah vampir teorisinin mitişliğine de değinmeden duramıcam. Şimdi, vampirler, lanetlenmiş yaratıklardır, güneşe çıkamazlar ve insan kanı içmek zorundadırlar, buraya kadar biliyoruz.
Amma ve laakiiin bu herif hem insan kanı içmeden yaşıyo, hem güneşe çıkınca parıldıyo, öküz gibi güçlü ve mitiş görünümlüyse abi nerde senin lanetin? Cillop gibi hayat lan, hadi herkes vampir olsun.

Ah ah bide yazara girmezsem ölürüm. Kendisi J.K. rowlingin yanında o kadaaaar sönük ki. kanser hakkında söylediklerine bi göz atalım. 'benim de ark kanserdi ona yarıdmcı oldum kazandığım parayla.' Hadi yaaa? rowling öküz gibi bağışlar yapmıştı ama. Ayrıca kendisini partimsi bişiye davet edenlere cevabı: 'bi süre medyaya çıkmayı düşünmiciim kuzucuklar' ...abi eğlence içindi o. medya falan, havalara bak -.- Kendisine gelen hayran e-mailleri de önceden abisi tarafından kontrol ediliyo 'duygularına zarar gelmesin' diye. Ki, en kibar bi mail'e bile -CC deniliyo bunlara, bişi bişi critismdi açılımı ama onu yazmayı hiçbi zaman beceremedim :D- hayır çok kabasın bu kesin steph bacımın duygularını şaapçak seni pislik modunda cevap veren bi insandır bu da.

Son olarak da şöyle bir diyalogla bitirmek isterim: *aslen resimdi bu ama bulamam şimdi*
Naruto: I kill evil (burda başka bi sözcük de olabilir hatırlamıyorum) ninjas.
Starwarstaki herif: I kill sith lords.
Harry Potter: I kill dark wizards.
Edvırt: I sparkle.

hah bu arada, bi aralar baya anti-twilight eleştirisi okuyodum deviantartta falan, orda yazanları uydurmadım yani cidden olan şeyler XD

edit: oha ben bu çabayı rpye harcasam daha iyi olurmuş lan
Saphire Rue Luavrie

MesajKonu: Geri: Twilight (Alacakaranlık serisi)   Ptsi 02 Ağus. 2010, 05:45

Gerçekten bu benim yazdığım rplerim 3 katı uzunluğunda ... Nasıl üşenmedin anlamadım ... .
Bu kadar ayrıntılı bir yorum okumamştım hiç :D
Bunlara birde gıcığım var vampirsen insan kanı içeceksin o kadar *-*
Alois G. Ameryliss

MesajKonu: Geri: Twilight (Alacakaranlık serisi)   Ptsi 02 Ağus. 2010, 05:56

Ayrıntılı bir tıvaylayt yorumunu türkçeye yazandırdım ne mutlu banaa ajsdlskd :D Valla bi kere başlayınca devamı geldi, çok doluymuşum heralde klfdsş
Misafir
Misafir

MesajKonu: Geri: Twilight (Alacakaranlık serisi)   Ptsi 02 Ağus. 2010, 06:47

Yorum için teşekkürler Aslı^^ Bir zamanlar twilight severdim bu son yıl baya baya antisini kaptım senin yorumun da güzel tuz biber oldu =)
Belinda G. Ameryliss

MesajKonu: Geri: Twilight (Alacakaranlık serisi)   Ptsi 02 Ağus. 2010, 10:28

Ahahahah Aslı süpersin ya XD Bi aralar biz aslıyla twilight serisine vampir avcısı olarak girip hepsini öldürmeyi planlıyorduk XD Bir tek Reneesme kalacaktı galiba dimi kardiş ? dsadsadsa
http://myanimelist.net/profile/ExorcistAqua
Alois G. Ameryliss

MesajKonu: Geri: Twilight (Alacakaranlık serisi)   Ptsi 02 Ağus. 2010, 16:41

Reneesme'yi evlat edincektin adını da fadime koycaktın O_O
adkds önemli değil nilay XD aynı durum ben de de var, ben de okudum bunları bi zamanlar -ama aşırı hayranı deildim geceevi serisi gibiydi benim için, olmasa da olur stayl- ama sonraaa deli gibi nefret etmeye başladım XD
Luna Orihara

MesajKonu: Geri: Twilight (Alacakaranlık serisi)   Ptsi 02 Ağus. 2010, 17:04

Aynen katılıyorum. -_- Saf Bella'dan nefret ediyorum. Zoey'den bir farkı yok. Ben Rensemee'yi de sevmiyorum. "Sen özelsin anneceiğim." "Ama anneciğim ben de yardım etmek istiyorum." "Şimdi sonsuza kadar senin yanında kalabilir miyim?" :P :P :P :P Vıcık olan hiçbir şeyi sevmem. Tiksinç. :P

Twilight (Alacakaranlık serisi)

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 3 sayfasıSayfaya git : 1, 2, 3  Sonraki

Similar topics

-
» Alacakaranlık Serisi Ve Mertcan Babamız
» Twilight - Alacakaranlık Türkçe Çeviri Önsöz
» Twilight - Alacakaranlık Türkçe Çeviri 2. Bölüm (Açık Kitap)
» GOL 3 ve Serisi basket hockey fight Nenketsu Ve Atari Oyunlarına DEVAMMM
» Alacakaranlık